Schotland rondreis zelf samenstellen

Een Schotland rondreis zelf samenstellen geeft je de ruimte om de bezienswaardigheden te bezoeken die je echt aanspreken. Je hebt de vrijheid om binnen een bepaalde periode zelf een reisschema te maken. Daarnaast bepaal je zelf of je met je eigen auto naar Schotland rijdt of dat je met het vliegtuig en een huurauto op stap gaat.

Bij een fly drive vakantie boek je een directe vlucht vanuit Nederland naar Schotland. Je kan bijvoorbeeld landen in Edinburgh, Glasgow of je kan meteen naar Inverness vliegen. Inverness ligt in het noorden van Schotland en is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden. Ongeacht het vliegveld dat je uitkiest staat er direct een huurauto voor je klaar. Je kan hiermee op pad om je reis door Schotland af te leggen.

Beginnen in Iverness

Ga je toch liever met je eigen auto op reis? Het is mogelijk om vanuit IJmuiden de boot naar Newcastle te nemen. De boot vertrekt om 17.30 en de volgende ochtend vaar je Newcastle binnen. Vanuit Newcastle rij je eenvoudig naar Edinburgh waar je rondreis door Schotland kan beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een ferry overtocht en hotels in Schotland om je rondreis compleet te maken.

Maak een lijstje van de highlights die je gezien wilt hebben. Een Schotland rondreis zelfsamenstellen kan wat overweldigend zijn. Begin eerst met het maken van een lijstje van de highlights van Schotland. Op dit lijstje zet je de plekken die je echt gezien wilt hebben. Maak hier een chronologische route van en je hebt het begin van je rondreis te pakken.

Regel zelf je rondreis Schotland

Schotland is gelukkig niet één van de lastigste landen om naartoe te reizen. Je kan dus vrij eenvoudig zelf je rondreis Schotland boeken. Je begint eerst met je reis naar Schotland. Bij DFDS kan je bijvoorbeeld een ferry overtocht met auto en hut naar Newcastle boeken. Je geeft hierbij aan op welke dag je vertrekt en welke dag je weer naar huis gaat. Na het boeken is de start geregeld.

Uiteraard kan je ook vliegtickets boeken naar Edinburgh, Glasgow of Inverness. Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar deze drie steden in Schotland. Via een autoverhuursite kan je de huurauto op het vliegveld boeken. Na aankomst loop je direct naar de autoverhuur om je huurauto op te halen en aan je autorondreis door Schotland te beginnen.

Van tevoren kan je uitstippelen welke route je gaat maken aan de hand van highlights. Vervolgens boek je in de steden in de buurt van deze highlights een overnachting. Het is soms voordeliger om meerdere nachten in hetzelfde hotel te verblijven. Check vooraf welke plekken je eventueel vanaf hetzelfde punt kan bezoeken. Dit bespaart je weer een paar extra hotels boeken.

Boek de hotels of B&B’s via een betrouwbare boekingssite en je weet zeker dat alles goed komt. Het kan ook de moeite waard zijn om een aantal boekingssites met elkaar te vergelijken. Nadat je boeking definitief is kan je voorpret voor de reis naar Schotland pas echt gaan beginnen. Je kan nu gaan aftellen tot je reis gaat beginnen.

Rondreis Schotland B&B

Schotland staat natuurlijk bekend om de schattige dorpjes en afgelegen plekken. Je komt in de Schotse Hooglanden meestal geen grote hotelketens tegen. Tenzij je in een toeristisch dorpje wilt verblijven. Als je echt onder de locals wilt verblijven kan je kiezen voor een rondreis Schotland B&B. Je verblijft hierbij op de mooiste plekken in Schotland in een kleinschalige Bed & Breakfast.

Tijdens een rondreis Schotland B&B verblijf je letterlijk bij de Schotten thuis. Je ervaart hierbij de typische Schotse gastvrijheid. Een extra pluspunt is de locaties waar je mag verblijven. Deze liggen vaak dichtbij unieke bezienswaardigheden. Daarbij verblijf je soms midden in de schattige dorpjes die Schotland rijk is.

Er is misschien wel niets romantischer dan een rondreis Schotland B&B. Terwijl je thuis bij de Schotten logeert maak je kennis met hun tradities. De Schotse families nemen je als gast in hun woning je hier graag in mee. Elke B&B is natuurlijk weer anders en dit maakt het elke keer weer leuk om bij een nieuw gezin thuis te komen.

Een extra pluspunt van een rondreis Schotland B&B is dat het ontbijt is inbegrepen. Je begint je dag elke keer weer opnieuw met een uitstekend Schots ontbijt. Tijdens je verblijf ontbreekt het hierdoor echt aan helemaal niets. De gastvrouw of gastheer zorgt ervoor dat je jezelf echt thuis gaat voelen in Schotland.

De eigenaren van de B&B geven je ook graag tips mee om je rondreis extra speciaal te maken. Ze weten als geen ander de bijzondere plekjes uit de omgeving aan te raden. Zo kan je in de omgeving leuke uitstapjes maken of een avondwandeling maken om de dag af te sluiten.

Boek je rondreis door Schotland