Rondreis Schotland en Ierland

Een rondreis Schotland en Ierland combineert de mooiste plekken van beide landen in één reis. Verschillende reisaanbieders bieden een complete rondreis met beide landen aan. Beide landen staan bekend om de ruige natuur en schitterende landschappen. De kans is groot dat je hier direct verliefd op wordt tijdens je rondreis.

In 14 dagen tijd kan je een goed beeld krijgen van beide landen. Begin de overtocht naar het Engelse Hull vanuit Rotterdam en reis vanuit hier naar het schitterende York. Geniet hier van de prachtige kathedralen en reis daarna door naar Schotland. In Schotland maak je direct kennis met de prachtige natuur rondom Scone Palace net buiten Perth. Maak een wandeling bij Loch Tummel en bezoek het kasteel Stone of Scone waar de Schotse koningen gekroond werden.

Vanuit hier reis je door naar het nationale park Cairngorms waar je verschillende whisky disterleerderijen kan bezoeken. Whisky en Schotland zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Bezoek ook het prachtige Edinburgh met de oude Middeleeuwse gebouwen. Reis daarna door naar Loch Lomond voordat je de grens oversteekt naar Ierland naar Belfast.

Cairngorms Schotland

De hoofdstad van Noord-Ierland is het rauwe Belfast. Bezoek o.a. de scheepswerf van de Titanic of maak een stadstour door de stad. Begin daarna aan de schitterende kustroute van Ierland met Carrick-a-Rede Rope Bridge. En geniet van de schitterende hoge kliffen en ruige rotspartijen.

Tijdens een rondreis Schotland Ierland bezoek je uiteraard de Ring of Kerry met indrukwekkende bergketens en een lagune. Bezoek het typische Ierse plaatsje Killarney. Maak hier een wandeling of geniet van het Ierse binnenland bij Tipperary. Daarna begin je weer aan je terugreis naar huis vanuit Ierland.

Rondreis Ierland Schotland met de auto

Een rondreis Ierland Schotland met de auto is de beste manier om je door het land te verplaatsen. Regelmatig reis je door verlaten landschappen en een schitterende natuur. Met je eigen auto kan je eenvoudig langs verschillende hoogtepunten in beide landen reizen.

Het is mogelijk om met je eigen auto aan de rondreis te beginnen. Dit kan vanuit verschillende punten vanuit Nederland. Je kan bijvoorbeeld vanuit Rotterdam met de ferry naar Hull en vanuit hier naar Schotland reizen. Een andere optie is de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle. Vanuit hier steek je eenvoudig door naar Schotland waarna je door kan reizen naar Ierland.

Ga je liever niet met de ferry? Je kan ook voor een fly drive rondreis Ierland Schotland met auto kiezen. Verschillende reisaanbieders bieden vliegtickets naar Edinburgh aan. Hier staat een huurauto voor je klaar op het vliegveld. Met de huurauto kan je door de schitterende natuur van Schotland reizen en doorreizen naar Ierland. Na afloop lever je de auto in op het vliegveld en vlieg je terug naar huis.

Een rondreis Schotland Ierland met de auto geef je de ultieme vrijheid om je eigen route in te delen. Je kan zelf bepalen hoe lang je ergens verblijft en de route afleggen. Zo kan je bijvoorbeeld iets langer in de Ring of Kerry of de Schotse Hooglanden verblijven. Je hebt zelf de vrijheid om je eigen dagtrips in te delen.

Rondreis Schotland Ierland met auto kan natuurlijk ook met je eigen auto. Het voordeel van je eigen auto is dat je deze goed kent. Het is tenslotte al even wennen om links te rijden. Gelukkig zijn de Schotsen en Ieren gentlemans in het verkeer. Je kan zo op je gemak wennen aan het links rijden in de UK.

Rondreis Schotland Ierland met een bus

Een rondreis Schotland Ierland bus is perfect voor de reizigers die liever niet zelf gaan rijden. Het is natuurlijk wel een dingetje om links te gaan rijden. Gelukkig worden er leuke busreizen door beide landen georganiseerd. Verschillende reisorganisaties organiseren busreizen van 8 tot 15 dagen door Schotland en Ierland.

Tijdens een rondreis Schotland Ierland bus krijg je de hoogtepunten van beide landen te zien. Dit gebeurt onder begeleiding van een gezellige host. De Nederlandstalige reisleiding weet je tevens inspirerende verhalen uit de geschiedenis van beide landen te vertellen.

Een rondreis Schotland Ierland bus is perfect om echt iets van beide landen te gaan zien. De rondreis zorgt er vooral voor dat je de mooiste plekken te zien krijgt. Zo krijg je echt een goed beeld van hoe prachtig Ierland en Schotland nu echt is. Met de bus stop je op verschillende plekken om hier zelf een mooie wandeling te gaan maken.

Een rondreis Schotland Ierland bus is natuurlijk ook hartstikke gezellig. Er zijn vaak meerdere reizigers alleen op reis. Maar er zijn ook andere gezinnen die graag iets van beide landen willen ontdekken. Zo kan je heerlijk genieten van dit land in goed gezelschap van andere Nederlanders.

Bij de verschillende reisorganisaties kan je kiezen uit verschillende routes. Sommige routes laten iets meer van de natuur in Schotland zien. Terwijl andere routes zich wat meer concentreren op de dorpen en steden in Schotland en Ierland. Kijk gerust welke route je het meeste aanspreekt als je een rondreis met de bus gaat boeken.

Rondreis Schotland Ierland Wales

Een rondreis Schotland Ierland Wales laat je de mooiste hoogtepunten uit het tijdperk van de Kelten zien. Je bezoekt tijdens je rondreis drie landen met een unieke geschiedenis en een schitterende natuur. Af en toe keer je terug in het tijdmerk van de Middeleeuwen tijdens de reis. Onderweg geniet je van het landschap, de dorpjes en unieke steden in deze drie landen.

Ontdek tijdens je rondreis vooral hoe afwisselend het landschap is. Langs de kust maak je bijvoorbeeld kennis met de ruige kliffen. Terwijl je in Ierland in het binnen landschap de prachtige groene heuvels tegenkomt. In Schotland kan je weer genieten van de schitterende Schotse Hooglanden. Terwijl je in Wals geniet van de dropjes en de geschiedenis van de Kelten.

Een rondreis Schotland Ierland Wales laat je eigen het beste van de UK zien. Elk land heeft z’n eigen charme en dit ga je zelf ontdekken tijdens een rondreis. Geniet van het pittoreske Wales met vergezichten, bossen, stranden en heuvels. Of geniet van het ruige Schotland met de Hooglanden als absoluut hoogtepunt van de UK. Terwijl Ierland je weet te charmeren met de groene heuvels en mysterie.

Talyllyn Wales

Je hoeft tijdens een rondreis Schotland Ierland Wales absoluut geen keuze te maken. Je kan het mooiste van de UK ontdekken tijdens een rondreis. Qua Natuur zijn de landen adembenemend mooi met elk hun eigen sfeer en uitstraling. Natuurliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen.

Boek je rondreis door Schotland