Rondreis Schotland en Engeland

Een rondreis Schotland en Engeland combineert de mooiste plekken van beide landen. Het is soms onmogelijk om een keuze tussen beide landen te maken. Je kan er daarom voor kiezen om beide landen tegelijkertijd te bezoeken. Tour hierbij over de schitterende wegen en geniet van de unieke omgeving van beide landen.

Een rondreis Schotland en Engeland is vooral een veelzijdige vakantie. Van grote steden zoals Londen, Manchester, Newcastle, Glasgow en Edinburgh tot een schitterende natuur zoals de Schotse Hooglanden. Telkens weer opnieuw wordt je verliefd op het veelzijdige landschap.

Geniet bijvoorbeeld van de mystieke Schotse Hooglanden. Breng een bezoek aan Loch Ness of geniet van de dorpjes en kastelen. Maak ook een dagtrip naar Iverness de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Geniet hier van de gezellige winkels en pubs, maar vooral van de dagtrips door de natuur.

Schotland Engeland

Geniet in Engeland van de oude architectuur en glas in lood decoraties. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stonehenge en bekijk dit mysterieuze bouwwerk bij zonsopgang. Of breng een bezoek aan het oostelijke stadje York. Wandel hier door het oude stadcentrum met glas in lood ramen.

Of breng een bezoek aan de universiteitsstad Oxford. De stad staat bekend om de colleges, maar is zelf ook de moeite waard om doorheen te slenteren. Naast Oxford kan je ook tijdens je rondreis een stop maken bij Cambridge. De universiteit staat bekend om de fraaie gebouwen. Je kan ze bewonderen tijdens je rondreis.

Rondreis Engeland Schotland met de auto

Een rondreis Engeland Schotland met de auto is perfect als je de vrijheid van het rondreizen wilt bewaren. Je bepaalt zo helemaal zelf hoe lang je op welke plek verblijft. Een extra pluspunt is dat je zelfs met je eigen auto naar Engeland kan reizen. Je hoeft zo niet te wennen aan een vreemde auto tijdens het links rijden.

Vanuit het noorden van Frankrijk kan je de overtocht naar Dover maken. Eventueel kan je hierbij een bezoek aan Londen combineren met je rondreis. De overtocht van Calais naar Dover duurt slechts 90 minuten. Het is de snelste manier om vanuit Nederland met de auto naar Engeland te reizen.

Vanuit het noorden van Londen kan je Engeland gaan ontdekken en richting Newcastle reizen. Vanuit Newcastle ga je de grens over naar Edinburgh en kan je genieten van het schitterende Schotland. Je kan zo de hoogtepunten van beide landen ontdekken met je eigen auto.

Ga je liever niet met je eigen auto naar Engeland? Dan kan je natuurlijk het vliegtuig naar Newcastle nemen. Vanuit hier kan je een huurauto ophalen en je rondreis beginnen. Newcastle is slechts een klein stukje vliegen vanuit Nederland en een alternatief om met de auto te gaan.

Als je besluit om voor een fly drive Engeland en Schotland vakantie te gaan, dan adviseren we om een auto met automaat te nemen. Bij een linkse auto dien je namelijk ook links te schakelen en dit is even wennen net als het links rijden. Met een huurauto met automaat valt het schakelen in ieder geval weg.

Rondreis Schotland Engeland met de trein

Een rondreis Schotland Engeland is prima met de trein af te leggen. Het is zelfs mogelijk om je treinreis al vanuit Nederland te beginnen. Vanuit Nederland kan je de trein naar Londen nemen waaruit je rondreis van start gaat. Je kan met de trein langs de hoogtepunten van zowel Schotland als Engeland afreizen.

Breng een bezoek aan de hoogtepunten van Engeland en bezoek bijvoorbeeld de Engelse plaatsen Bath, Lake District, York of Stonehenge. Dit soort plekken zijn gewoon met de trein te bezoeken. Je verblijft hierbij op de mooiste plekken in Britse sfeer. Zo krijg je echt iets mee van het land terwijl je door Engeland met de trein op reis gaat.

Stonehenge Engeland

Vanuit Engeland kan je met de trein door naar Newcastle en de grens over naar Edinburgh. Vanuit hier kan je de mooiste spoorlijnen van Schotland nemen. De trein gaat dwars door de Schotse Hooglanden waarbij je een tussenstop maakt in charmante dorpjes.

Tijdens de rondreis Schotland Engeland met de trein kom je ook langs de Isle of Skye. Dit schitterende eiland laat je de mooiste plekjes van Schotland zien. Tijdens meerdere dagen krijg je een goed beeld van zowel Engeland als Schotland. Dit doe je op één van de mooiste spoortrajecten van Engeland en Schotland.

Op sommige trajecten is het zelfs nog mogelijk om met een traditionele stoomtrein door het land te reizen. Hierbij krijg je nog meer van de unieke sfeer van Schotland en Engeland mee. Terwijl je door het land reist kan je genieten van de mooiste uitzichten vanuit de trein.

Camperreis Engeland en Schotland

Een camperreis Engeland en Schotland is natuurlijk perfect om iets van beide landen te zien. Het voordeel van reizen met de camper is dat je meer vrijheid hebt. Vooral als je door de schitterende Schotse Hooglanden reist. Het is dan fijn als je de vrijheid hebt om te stoppen en gewoon even te genieten van het schitterende uitzicht.

Camperreis Engeland Schotland

Er zijn verschillende camperroutes door zowel Engeland als Schotland af te leggen. Hierbij kan je stoppen bij verschillende campings. Als je zelf een camper bezit kan je eventueel de ferry van Calais naar Dover nemen. Vanuit hier kan je door Engeland naar Schotland reizen en stoppen bij diverse hoogtepunten.

In Engeland kan je stoppen bij The Stonehenge. Geniet hier vooral van het unieke licht spektakel bij zonsopkomst. Reis daarna door naar het unieke plaatsje York. Een schitterende plek om het klassieke Engeland te ontdekken. Reis daarna de grens over naar Schotland. Geniet hier van de Schotse Hooglanden en ruige natuur zoals we van Schotland kennen.


Het is ook een aanrader om tijdens een camperreis Engeland Schotland The North Coast 500 te rijden. Dit is een route van 516 mijl en wordt ook wel de route 66 van Schotland genoemd. Je kan hier genieten van de grillige kustlijn en eilanden langs de Schotse kust. Met de camper kan je hier alleen al gerust twee weken doorbrengen en genieten van de natuur en dorpjes langs de kust.

Groepsrondreis Engeland Schotland

Lijkt het je niet fijn om zelf links te gaan rijden? Of ga je liever niet alleen op reis naar Engeland en Schotland? Een groepsrondreis Engeland Schotland kan uitkomst bieden. Beide landen kan je bezoeken vanuit een comfortabele bus vol met medereisgenoten. Samen gaan jullie deze schitterende landen ontdekken.

Een groepsrondreis Engeland Schotland laat de hoogtepunten zien onder begeleiding van een enthousiaste reisleider. De reisleider zorgt ervoor dat jullie de mooiste plekken in het land te zien krijgen, maar verteld ook enthousiast over de plekken. Je leert zo nog meer over de mooiste plekken van beide landen.

In een groepsrondreis Engeland Schotland zitten ook veel single reizigers. Dit zijn reizigers die alleen op reis zijn en genieten van het prachtige landschap. Hierdoor sluit je al snel vriendschappen met medereisgenoten. Jullie delen tenslotte een schitterende reis door dit landschap. Je hoeft je hierdoor geen moment alleen te zijn in Engeland en Schotland.

Het overweldigende Engelse en Schotse landschap inspireert de groepsreizigers om de mooiste foto’s tijdens de reis te maken. Maar er worden ook vele verhalen verteld uit de geschiedenis van beide landen. Maak kennis met de bruisende steden of laat je meeslepen door het afwisselende landschap.

Bij een groepsrondreis Engeland Schotland geef je alles direct uit handen. Alles wordt voor je geregeld en elke dag zit vol met leuke en vooral interessante excursies. In samenwerking met een Nederlandse reisleider ontdek je het land op een unieke manier samen met de rest van de groep.

Boek je rondreis door Schotland