Autorondreis Schotland

Een autorondreis Schotland laat je tijdens 8 tot 14 dagen het beste van dit prachtige land zien. Er zijn verschillende routes waaruit je kan kiezen tijdens een rondreis door Schotland. Breng een bezoek aan historisch Schotland en rij door de prachtige kleine dorpjes, Schotse Hooglanden en bezoek het monster van Loch Ness.

Auto in Schotland rondreis

Maak ook kennis met de typische Schotse cultuur en het bijpassende dialect. In dit prachtige land kom je nog steeds doedelzakken tegen en kan je genieten van de lekkerste Schotse whisky’s. Uiteraard kan je ook een tussenstop maken bij een echte Schotse pub om de dag af te sluiten.

Begin je autorondreis met een vlucht naar Edinburgh of Glasgow vanuit Amsterdam. Hier staat je huurauto al voor je klaar. Na een dag in de grote stad trek je direct door naar de Schotse Hooglanden. Geniet bijvoorbeeld van de Trossachs National Park en breng een bezoek aan de Isle of Skye.

De Isle of Skye laat je hart voor Schotland absoluut sneller kloppen. Je proeft hier de beste Schotse whisky en je geniet van de bergen van Schotland. Langs de kust rij je langs de mooiste kliffen waar je een schitterende wandeling kan maken. Tijdens een autorondreis Schotland is dit absoluut een hoogtepunt.

Tijdens een autorondreis Schotland is het mogelijk om ook een aantal eilanden te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een dag bezoek aan de Orkney Islands. De eerste bewoners van deze eilanden waren de Vikingen en dit kan je nog steeds zien. Maak vooral een tour langs de hoogtepunten van de eilanden en geniet van de schitterende natuur.

Autorondreis Schotland 2024

Een autorondreis Schotland 2024 kan je met je eigen auto maken of met een huurauto. Het voordeel van je eigen auto is dat dit vertrouwd is. Het nadeel is dat je een flinke reis moet maken om in Schotland aan te komen. Je zal met de ferry de overtocht moeten maken.

Een optie is om vanuit IJmuiden de ferry naar Newcastle te nemen. De ferry vertrekt aan het begin van de avond en komt de volgende ochtend in Newcastle aan. Vanuit Newcastle reis je eenvoudig de grens van Schotland over. Vanuit hier gaat je autorondreis direct beginnen.

Ferry Schotland

Een alternatief voor de lange ferry overtocht is vanuit Nederland het vliegtuig naar Edinburgh of Glasgow nemen. Op het vliegveld staat direct een huurauto voor je klaar. Je kan hiermee aan je autorondreis Schotland beginnen. Het voordeel is dat je stuur meteen aan de andere kant zit. Dit maakt het eenvoudiger om links te rijden.

Tijdens een autorondreis Schotland 2024 is de route al voor je uitgestippeld. Het enige wat je nog hoeft te doen is de route rijden en genieten van de prachtige dorpen en vergezichten. De route brengt je langs alle hoogtepunten van Schotland. Je krijgt zo echt iets van het land te zien.

Ontdek vooral de buitengewone natuur van Schotland. Rij over steile weggetjes met uitgestrekte meren en bergen op de achtergrond. De Schotse countryside is zeker weten een aanrader om van te genieten. Met de auto ontdek je al vrij snel waarom dit de favoriete bestemming voor de Britten is.

Aanbevolen reisaanbieders. De mooiste rondreizen vind je bij:

Rondreis Schotland camper

Een rondreis Schotland camper is perfect als je één wilt worden met de natuur. Met de camper maak je een tussenstop op de mooiste plekken in Schotland. De spectaculaire natuurgebieden maken het land absoluut een lust voor het oog. Dankzij een camper kan je op de mooiste campings verblijven met uitzicht op de schitterende natuurgebieden.

Neem met de camper vanuit IJmuiden de ferry naar Newcastle. Om 17.30 vertrekt de ferry om de in de vroege ochtend Newcastle binnen te varen. Vanuit Newcastle rij je de kust af naar Edinburgh en Pitlochry. Pitlochry is de toegangspoort naar de schitterende Schotse Hooglanden. De plek om je camper reis Schotland te beginnen.

Highlands of Scotland – someone found a lovely spot for tonight – camper and a tent in a splendid landscape

In het begin rij je nog langs vlakke kustwegen en ineens verandert het landschap in heuvels en uiteindelijk de ruige Schotse Hooglanden.  Met de camper krijg je alle tijd om dit schitterende natuurgebied te gaan ontdekken. Ontdek het landschap waardoor J.K. Rowling geïnspireerd raakte of spot het beroemde monster van Loch Ness.

Verblijf op de mooiste campings terwijl je de dag afsluit met een glas Schotse whisky. Maak ook zeker weten een dagtocht naar de Isle of Skye of één van de omliggende eilanden rond Schotland. Je zal hier ontdekken dat de natuur hier net zo mooi en ruig is als in de rest van Schotland.

Een rondreis Schotland camper is ideaal doordat je regelmatig door verlaten landschappen rijdt. Dankzij de camper wordt je nog meer één met de schitterende natuur uit de regio. Je verblijft namelijk midden in het schitterende Schotse landschap. Je kan deze prachtige reis ook nog eens met je eigen camper afleggen. Perfect om kosten op overnachtingen te besparen.

Autorondreis Schotland en Ierland

Maak een autorondreis Schotland en Ierland en bezoek het Keltische landschap van het Verenigde Koninkrijk. Tijdens de rondreis bezoek je de mooiste plekken van Noord-Ierland en Schotland. Bezoek tijdens de rondreis de mooiste locaties en ontdek de schatten van het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens een autorondreis Schotland en Ierland kom je langs de mooiste natuurgebieden en s’avonds kan je afsluiten in een gezellige pub. Vergeet hierbij vooral niet een keer een whisky te proeven. Dit hoort wel een beetje bij zowel het Schotse als Ierse landschap.

Begin je autorondreis Schotland en Ierland vanuit IJmuiden met de overtocht naar Newcastle. Vanuit Newcastle rij je naar Edinburgh waar je eerst een dag doorbrengt. Na een dag in de grote stad rij je naar de toegangspoort van de Schotse Hooglanden: Pitlochry. Vanuit hier trek je langs de hoogtepunten van de Schotse Hooglanden.

Rondreis Schotland Ierland

Vanuit de Schotse Hooglanden rij je naar Cairnryan. Je kan vanuit hier de ferry nemen naar Belfast. Uiteraard start hier je rondreis door het schitterende Ierland. Breng uiteraard ook een bezoek aan de fabriek van de Titanic. Maar trek ook door het schitterende groene landschap met prachtige kastelen.

Tijdens een autorondreis Schotland en Ierland is het de moeite waard om naar de Ring of Kerry te gaan. Dit is één van de mooiste autoroutes van Europa. Bezoek langs de route knusse dorpjes en geniet van de schitterende kliffen. Kortom een aanrader om te rijden tijdens je autorondreis.

Wil je liever een cruise langs Schotland en Ierland? Ook dat is mogelijk! Bekijk de diverse mooie cruise tochten langs het prachtige Schotland gecombineerd met Ierland.

Autorondreis schotland 8 dagen

Een autorondreis Schotland is ideaal om kennis te maken met dit prachtige land. Ondanks dat je slechts 8 dagen gaat kan je direct meerdere hoogtepunten van het land ontdekken. Begin je rondreis Schotland gewoon vanuit Nederland. De dag voor aankomst rij je naar IJmuiden waar je de ferry naar Newcastle pakt. Zo kan je met je eigen auto een schitterende autorondreis maken.

In de ochtend kom je al vroeg aan in Newcastle vanuit hier rij je de grens over naar Edinburgh. Je kan hier een dag verblijven voor je verder het land door trekt. Rij vanuit Edinburgh naar Drymen. Dit plaatsje ligt vlakbij Loch Lomond. Een schitterend bosrijk gebied met een meer. Vanuit hier kan je ook naar Stirling met een schitterend kasteel uit de Schotse geschiedenis.

Fly-drive naar Schotland

Daarna begint je reis naar de Schotse Hooglanden naar Aberfeldy. Huur eventueel een 4×4 en ontdek het Nationaal Park Cairngorms tijdens een 4×4 safari. Of volg met je eigen auto één van de vele prachtige routes door de Schotse Hooglanden. Je ontdekt direct waarom Queen Victoria verliefd werd op dit stukje Schotland.

Eventueel kan je ook een uitstapje maken naar de Isle of Skye. Dit eiland staat bekend om de prachtige natuurgebieden, maar ook om de Schotse whisky. Mocht je een liefhebber zijn van whisky dan kan je hier één van de vele stokerijen bezoeken en een proeverij bijwonen.

Vergeet tijdens je autorondreis Schotland 8 dagen ook zeker weten niet om het monster van Loch Ness te bezoeken. Deze bezienswaardigheid moet je natuurlijk gezien hebben. Daarna keer je weer terug naar Newcastle om helaas alweer terug naar huis te keren.

Autorondreis schotland 14 dagen

Vergeet de beroemde route 66, maar beleef een unieke autorondreis Schotland 14 dagen. Je geniet hier pas echt van de ruige natuur en schitterende bezienswaardigheden. Tijdens de 14 dagen kan je een route van 500 mijl door de Schotse natuur afleggen. Na je rondreis door dit schitterende landschap wil je maar één ding en dat is nog eens terugkeren in Schotland. 

Vanuit Nederland kan je de overtocht maken vanuit Rotterdam naar Hull of IJmuiden naar Newcastle. Vanuit hier rij je met je eigen auto naar Edinburgh. De stad mag je zeker weten niet overslaan en heeft tal van mooie bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Edinburgh of breng een bezoek aan de pub van J.K. Rowlings. In deze pub schreef ze de Harry Potter boeken.

Vanuit Edinburg rij je naar Pitlochry. Dit is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden. Op de weg er naartoe kom je al door een aantal Nationale Parken van de Schotse Hooglanden. Vanuit hier rij je naar Iverness waarna je na een dagje aan de North Coast route door Schotland gaat beginnen.

Maak je route door de schitterende natuur van Schotland en bezoek uiteraard nog even Nessie. Een ander leuk uitstapje is een dagje naar de Orkney eilanden. Je mag hier niet met je eigen auto rijden, maar met een bus kan je langs de hoogtepunten van het eiland rijden.

Tijdens de autorondreis Schotland maak je ook een uitstapje naar de laatste Schotse wildernis. Je vindt hier prachtige exotische planten direct aan de zee. Het is zeker weten een aanrader om hier naartoe te rijden. Net als de vele panorama routes die je te zien krijgt tijdens je autorondreis.

Rondreis Schotland trein

Ben je geen held in het links rijden op de Schotse wegen? Een alternatief is een rondreis Schotland per trein. Met de trein kan je comfortabel door het Schotse landschap reizen zonder dat je zelf hoeft te rijden. Begin je rondreis met een vlucht vanuit Nederland naar Edinburgh waaruit je op de trein stapt.

Rondreis met de trein door Schotland

Tijdens de rondreis Schotland per trein ga je verschillende uitstapjes maken. Vanuit Edinburgh reis je eerst naar Glasgow per trein. Deze treinreis gaat direct langs landschappen die je zeer waarschijnlijk weleens vanuit de films en tv-series gezien hebt. Daarnaast is Glasgow ook een echte aanrader om gezien te hebben.

Vanuit Glasgow kan je de mooiste treinreis ter wereld maken. Je neemt de West Highland Line oftewel de Road to the Isles. Je maakt hierbij een een prachtige route langs de Atlantische kust. Op de route kan je meerdere tussenstops maken. Zo kan je stoppen bij de hoogste berg van Groot-Brittanië: Ben Nervis of bij Fort Williams. De route eindigt in Mallaig een kleine kustplaats in Schotland.

Aanbevolen reisaanbieders. De mooiste rondreizen vind je bij:

Vanuit Mallaig kan je een boottocht maken naar de Isle of Skye. Of je kan met de bus naar Loch Ness. Beide tochten zijn een aanrader om te maken maar afhankelijk van je tijd in Schotland. Neem daarna de trein naar de Centrale Hooglanden en bezoek Queen’s View en Blair Castle. Bezoek hierbij ook een kleine whisky distilleerderij om je bezoek af te maken.

Vanuit de Centrale Hooglanden kan je met de trein weer terugkeren naar Edinburgh. Vanuit hier zit je rondreis Schotland per trein er alweer op. Je kan nog een paar dagen in Edinburgh verblijven of het vliegtuig terug naar Nederland nemen.

Boek je rondreis door Schotland